28. studenog u Društvenom domu je održano interaktivno predavanje za osnaživanje djevojaka i žena. U organizaciji Evangeličke crkve Legrad, Općine Legrad, Udruge HERA i  Udruge mladi za Krista

U temu nas je uvela svećenica Davorka Horvat koja je govorila o važnosti molitve, ali i djelovanja, edukacije u ovoj borbi. Po statistikama svaka treća žena je doživjela neki oblik nasilja. Stoga je važno ne osuđivati žrtvu, već joj biti oslonac.

Predsjednica Udruge Hera koja se bavi zaštitom i promicanjem ljudskih prava gospođa Marina Švagelj Jažić nas je informirala o radu udruge. Usluge koje Udruga nudi su SOS telefon za žrtve nasilja koji žrtve mogu nazvati radnim danom od 8 do 20 sati na 048/711-077. Također u sklopu udruge postoji psihološko i pravno savjetovalište, te sigurna kuća za žene i djecu, žrtve obiteljskog nasilja.

Psihologinja Neda Popović je vodila radionicu osnaživanja gdje su sve sudionice mogle sudjelovati, te puno naučiti o sebi i svojim emocijama.

Zajedno smo se pomolile za sve žrtve nasilja, kao i za sve nas. Osnažene smo predavanje završile uz zakusku koje su pripremile žene iz Udruge žena Legrad.

Molimo zajedno za žrtve nasilja i jedni za druge.

lwf16days #genderjustice #16danaaktivizma #ljubavneboli #evangeličkacrkva

Više o inicijativi možete saznati na web stranici Svjetskog Luteranskog Saveza.
https://www.lutheranworld.org/content/16-days-activism-end-gender-based-violence