Održan je seminar na temu Strategija medija ECRH

U periodu od 15. do 17.lipnja 2023. godine u Daruvarskim toplicama održan je seminar za članove Odbora za medije Evangeličke crkve u Republici Hrvatskoj

Kroz dva dana seminar je  pružio vrijednu obuku i uvide za svećenike i volontere koji žele poboljšati svoje vještine u korištenju tehnologije za medijsko služenje. Ovaj seminar je bio izvrsna prilika za raspravu o strategijama za korištenje različitih platformi društvenih medija.

Predavač je bio Ilkka Kastepohja, regionalni menadžer Azije za Sansu, te mu je ovo bio drugi posjet kao predavač na seminaru za medije ECRH.  

Seminar je započeo pregledom trenutnog stanja službe medija i njezina značaja u dosezanju šire publike. Jedan od ključnih zaključaka seminara bila je važnost razumijevanja ciljane publike. Nadalje, na seminaru se raspravljalo o važnosti odabira pravih medijskih platformi to jest različitim alatima i tehnologijama koji su ključni za učinkovitu medijsku službu te njenu ciljanu publiku.

Nakon više godina pripremanja i emitiranja radio, TV i web programa, članovi Odbora su imali mogućnost razmišljati o daljnjoj strategiji rada Odbora, odnosno načina emitiranja glasovnog, video i internetskog sadržaja. Ni jedan od ova tri načina nije sebi sličan i stoga potrebno je osvojiti si nov i atraktivan pristup i metod komuniciranja evanđelja slušateljima, gledateljima i pratiteljima.

Sve u svemu, seminar službe za medije bio je događaj koji je otvorio oči i naglasio važnost strategije u učinkovitom širenju Evanđelja u današnjem društvu i samoj Evangeličkoj crkvi u Hrvatskoj. Sudionici su otišli s obnovljenim razumijevanjem važnosti namjernog planiranja, analize ciljane publike, odabira platforme, stvaranja sadržaja i evaluacije podataka u potrazi za ciljevima njihove službe za medije. S ovim vrijednim uvidima, dobro su opremljeni da svoje napore u službi medija podignu na novu razinu.