U subotu, 06.05.2023. u Velikim Zdencima, održan je dan Evangeličke crkve u republici Hrvatskoj. Nazočni su bili vjernici iz: Soljana, Iloka, Osijeka, Slavonskog Broda, Kutine, Zagreba, Legrada i domaćina iz Velikih Zdenaca.

Ovaj dan Evangelika obilježava se već tridesetak godina. Svojom nazočnošću počastili su nas i gošće iz Finske Luteranske crkve iz Kemijarvija: Raili Tapio i svećenica Auli Halme kao i predstavnik grada Grubišnog Polja. Na početku, biskup Branko Berić naglasio je radost i važnost ovoga dana kada su Evangelici na jednom mjestu i u pjesmi, molitvi i razgovoru dijele zajedništvo koje nas krasi.

Ovaj dan uveličale su i članice zbora „ZDENČANKE“,koje su uvijek drage gošće na našim susretima. U samom tijeku programa,predstavile su se sve naše crkvene općine svojim pozdravima i nagovorima slijedeći Božju Riječ zapisanu u Svetom Pismu. Naše gošće iz Finske također su nas pozdravile, govorom Raili Tapio, koja je 25. godina,zajedno sa Seijom Uimonen prenosila radosnu vijest Evanđelja i okupljala Evangelike diljem lijepe naše.

Poslije zajedničkog ručka, uslijedilo je Bogoslužje sa Svetom Večerom,koje su predvodili biskup Branko Berić i svećenik Predrag Gazibara. Oko 16,00 sati s radošću i željama za Blagoslovljen put, završio je dan Evangeličke crkve u republici Hrvatskoj.