Od 16. – 19. veljače 2023. u Daruvarskim Toplicama održan je seminar za žene u sklopu višegodišnjeg projekta „Žena ženi“. Tema ovogodišnjeg seminara bila je „Susret“.
Sudionice seminara su bile žene iz Evangeličke crkve iz Slovenije, Slovačke Evangeličke crkve iz Srbije i Evangeličke crkve iz Republike Hrvatske.


Seminar je organiziran na inicijativu biskupa Slovačke evangeličke a. v. crkve u Srbiji Jaroslava Javornika. Evangelička crkva iz SAD-a je u potpunosti financijski podržala ovaj projekt. Partner projekta u Hrvatskoj je bila Diakonia ECRH.
Organizatorice seminara bile su župnice Simona Prosič Filip, Anna Petrović te Davorka Horvat i Svetlana Vojnić Feldi. Veliku podršku i pomoć pri realiziranju seminara pružile su đakonica Melanie Ivančević iz Rijeke i kantorica Nataša Kolar iz Šida. Zahvalni smo Nedi Popović iz Udruge Intero centar iz Rijeke koja nas je kroz interaktivne psihološke radionice susrela sa samima sobom i s drugima, dok su nam svećenice kroz pobožnosti i molitvu omogućile susret s našim Gospodinom. Ispred ELCA (Evangeličke crkve iz SAD-a) prisutna je bila Sarah Grow koja trenutno službuje u Lionu, u Francuskoj. U sklopu programa bila je i posjeta Evangeličkoj crkvenoj općini u Velikim Zdencima, gdje nas je ljubazno primio i pozdravio župnik Predrag Gazibara.


Oko 45 žena iz tri zemlje imale su mogućnost upoznati se, provesti vrijeme odmora zajedno, kupati se, šetati i učiti jedna od druge. Program je bio ispunjen prezentacijama rada sa ženama u crkvama iz tri zemlje, prezentacijama proizvoda i dijela kulturne baštine, duhovnim i interaktivnim radionicama, pobožnostima, te je sve završeno zajedničkim bogoslužjem s Večerom Gospodnjom. Izazov je bio skombinirati tri jezika za komuniciranje i pjevanje. Ono što nas spaja je Kristova ljubav i želja da se ponovno susretnemo, osnažujemo međusobno i jačamo i razvijamo rad sa ženama u našim crkvama.