Posljednjeg vikenda u travnju, dakle 22. do 24. travnja planiran je i realiziran drugi po redu trening volontera ECRH Diakonije.

Subota, 23. travnja 2022 bila je centralni dan održavanja drugog od tri treninga. Ovoga puta trening održan je u prostorijama crkvene općine u Osijeku.

Kroz trening je prošlo više od 15 učesnika. Većina učesnika je bila i na prvom treningu u Kutini, pa se zbog toga uspio sačuvati kontinuitet sadržaja.

Na prvom treningu u Kutini u sklopu radionice govorili smo o mogućnostima i načinima organiziranja i realiziranja druženja poslije Bogoslužja, odnosno Agape susreta. Na drugom treningu u Osijeku u sklopu radionice govorili smo o mogućnostima i načinima organiziranja i realiziranja druženja za djecu koje bi bilo za vrijeme Bogoslužja ili bi se organiziralo onda kada za to okolnosti u crkvenoj općini dozvoljavaju.

Cilj treninga je da crkvene općine steknu volontere koji će biti sposobni obnoviti veze i odnose među članova zajednice i sa članovima zajednice, koji bi se vratili u crkvene klupe ukoliko im to zdravlje dozvoljava.