Svake godine,u siječnju održava se molitvena osmina za jedinstvo kršćana.

Molitva je stigla s Bliskog istoka,vođena biblijskim tekstom iz Matejevog Evanđelja,2:2. “Vidjesmo naime gdje izlazi njegova zvijezda i dođosmo mu se pokloniti.“ Ovo je posebna zvijezda koja je mudrace izbavila od opasnih lutanja i dovela ih do Kralja kojemu su se poklonili. Više no ikada ta zvijezda nam je potrebna, jer ovaj kvarni i promjenjivi svijet kao da ne zna naći svjetlo životno i zatvara se u bolest tijela i duše.

Vođeni ovim biblijskim tekstom,svećenici,parohi i biskupi kršćanskih crkava u molitvenom tjednu za jedinstvo kršćana,tražili su tu zvijezdu zajedno s vjernicima, Katoličke, Evangeličke, Pravoslavne , Baptističke crkve, Reformirane Kalvinske crkve i Evanđeoske Pentakostalne crkve. Zajednička bogoslužja,održana su u Sisku,Kutini,Slavonskom Brodu,Bjelovaru,Osijeku,Iloku i završno u Zagrebu uz izravan prijenos na HTV-u.

U ponedjeljak 24.01.2022. na Laudato Televiziji u programu uživo,sudjelovali su prof.Juraj Zečević ispred Katoličke crkve,otac Petar Kozakijević ispred Pravoslavne crkve i svećenik Evangeličke crkve Predrag Gazibara. Tema je bila ista: jedinstvo kršćana.