U povodu „Vremena stvorenoga 2021.“ održan je 2. Ekumenski glazbeno-molitveni susret pod geslom „Dom za sve? Obnoviti Božji ‚oikos‘“ u subotu 2. listopada u župnoj crkvi sv. Kvirina na Pantovčaku, u organizaciji Rimokatoličke crkve – Povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za ekumenizam i dijalog i Udruge za očuvanje planeta „I stvori Bog zemlju“.

Drugim ekumenskim glazbeno-molitvenim susretom nastavljeno je molitveno uključivanje kršćana i kršćanskih Crkava zagrebačkog područja u ekumensku inicijativu koja se naziva „Vrijeme stvorenoga“, iza koje stoji oko 2 milijarde i 200 milijuna kršćana diljem svijeta, kojom se nastoji promicati odgovoran odnos prema Božjem oikosu, Božjoj kući, u kojoj je Bog nastanio ljudski rod, na što su nedavno u svojoj „Zajedničkoj poruci za zaštitu stvorenog“ pozvali papa Franjo, carigradski patrijarh Bartolomej i canterburyjski anglikanski nadbiskup Justin Welby.

Glazbeno-molitveni susreti u „Vremenu stvorenoga“ zajednički su odgovor Udruge za očuvanje Planeta „I stvori Bog zemlju“ i kršćanskih Crkava Zagrebačkog područja na te poticaje te predstavljaju njihovo zajedničko svjedočanstvo kršćanske senzibilnosti i duhovno-molitvene skrbi za očuvanje stvorenja – kuće Božje – zajedničkog doma za sve ljude sadašnjega i budućih naraštaja.

Ispred naše crkve na susretu je sudjelovao Predrag Gazibara, župnik Evangeličke crkvene općine Veliki Zdenci.

Izvor: https://ika.hkm.hr/novosti/odrzan-2-ekumenski-glazbeno-molitveni-susret-u-povodu-vremena-stvorenoga/