Dana 8. lipnja 2021. godine u prostorijama Ministarstva kulture i medija u Zagrebu održan je sastanak Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade Republike Hrvatske s Brankom Berićem, biskupom Evangeličke crkve u Republici Hrvatskoj i Péterom Szennom, biskupom Reformirane kršćanske kalvinske crkve u Hrvatskoj.

Na sastanku je razmotreno stanje provedbe Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Evangeličke crkve u Republici Hrvatskoj i Reformirane kršćanske kalvinske crkve u Hrvatskoj o pitanjima od zajedničkog interesa.

Sudionici sastanka potvrdili su dobre odnose ugovornih strana, utvrđena je provedba ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa, rezultat čega je uspješna suradnja na područjima od zajedničkog interesa te nesmetano i ravnopravno obavljanje vjerskih aktivnosti u Republici Hrvatskoj.

Sastanak je održan u otvorenom razgovoru te je zaključeno da će se zajednički tražiti rješenja za sva eventualna buduća otvorena pitanja.

Izvor: https://vlada.gov.hr/vijesti/odnosi-vlade-s-vjerskim-zajednicama-kvalitetni-suradjujemo-na-rjesavanju-pitanja-od-zajednickog-interesa/32287