Naša sestra u Kristu Eva Let zaspala je u Gospodinu 22.2.2021 u 93. godini života.

Pokojna Eva Let je bila istinska sljedbenica Isusa Krista. Mi koji smo je poznavali ne možemo o njoj govoriti u prošlom vremenu, nego samo u trajnom sadašnjem. Bila je vjerna i revnosna članica naše crkvene zajednice u Slavonskom Brodu, kao i cijele Evangeličke crkve gdje je svoje darove od Boga nesebično dijelila i ponizno služila. Zvali smo je „dobri duh“. Iako je njeno mjesto u našoj crkvenoj zajednici prazno, njena marljivost u služenju u Božjem vinogradu ostaju kao nadahnuće i poticaj mladim generacijama. Pamtit ćemo je po vjernosti, hrabrosti, odvažnosti, gorljivosti, ustrajnosti i upornosti u radu i djelovanju u našoj Evangeličkoj crkvi.

Dugo vremena je obnašala veoma značajne funkcije u našoj cijeloj Evangeličkoj crkvi. Kao pravnica dala je veliki doprinos u kreiranju značajnih dokumenata (Ustav, Statut i dr. akti) na nivou naše Evangeličke crkve.

Zahvalni smo Bogu na njenom životu kojim nam je svjedočila ljubav prema Bogu i bližnjima.

Opraštajući se od sestre Eve Let kao njena braća i sestre u Kristu zahvaljujemo joj na svim trenucima zajedništva i potpore u našim međuljudskim odnosima.

U svojoj dugoj i teškoj bolesti, našla je radost i ljubav kod onoga koji nikada ne iznevjeri, kod našeg dragog Nebeskog Oca. U našoj crkvenoj zajednici se osjećala sretnom i sve do posljednjih par mjeseci, kada je bolest bila jača od nje, redovno je dolazila na Bogoslužja i na ostala druženja i okupljanja. Redovno je dolazila u službu Božje riječi da primi sakrament Večere Gospodnje kao iskaz njenog prisnog zajedništva sa našim Spasiteljem Isusom Kristom. Duga i teška bolest je prekinula njen trnovit život i otišla je nečujno u snu iz ovog života u drugi život.

Neka joj Gospodin bude vječna nagrada. Počivala u miru Božjem!