Predsjednik prezbiterija Evangeličke crkve u Legradu, brat u Kristu, Ivica Gabaj otišao je u zagrljaj Gospodinu 18.1.2021. u 58. godini života nakon duge i teške bolesti. Ivica je aktivno služio kao općinski vijećnik i predsjednik Općinskog vijeća Općine Legrad te je obnašao dužnost zamjenika načelnika. Bio je aktivan član DVD-a Legrad, školskog odbora OŠ Legrad i Upravnog vijeća vrtića Dabrić Legrad. Predsjednik prezbiterija Evangeličke crkve Legrad bio je od 2009. godine.

Služio je u raznolikim službama koje je on s radošću prihvaćao kroz godine. Brojna su bila njegova postignuća. Kako opisati takvog čovjeka dostojno? U svakoj službi je davao svoj maksimum.Da ga moram opisati jednom riječju, ta riječ bi bila dom. Sa posebnom nježnošću je volio svoj dom, svoju obitelj, kuću, dvorište, psa, životinje, vrt, polje.  Ali tu on nije stao, Dom mu je bila i njegova crkva, Legrad, Podravina, Dječja hrana, sve ono što mu je bilo bitno, davao se tome maksimalno. A i on sam je bio dom mnogima. Mnogi smo kod njega našli oslonac, vodstvo i sigurnost, pa i kritiku, svakako potrebnu. Rado nam je otvarao vrata svoga doma, uvijek nalazio vremena za svakog kome je to bilo potrebno. 

Mnogi smo kod njega našli oslonac, vodstvo i sigurnost, pa i kritiku, svakako potrebnu. Rado nam je otvarao vrata svoga doma, uvijek nalazio vremena za svakog kome je to bilo potrebno. 

Kao malo dijete okusio je što je to težak život, koji ga je rano ostavio bez oca. No upravo taj težak život sa vjernom majkom i sestrom izgradio ga je u snažnog, vrijednog, visoko inteligentnog, empatičnog, nježnog čovjeka, supruga, oca, brata i prijatelja. Naš brat Ivica je svoj oslonac tražio i našao u Gospodinu u svojoj vjeri. I stoga je živio kroz službu drugima, bio je oslonac, slabima, opterećenima, umornima, jer je jako dobro znao kako je biti bez toga.

Jako će nam nedostajati. Zahvalni smo Gospodinu na daru njegova života, na svemu čime smo mi sami bili oplemenjeni i blagoslovljeni u zajedništvu s njim.

Doviđenja, dragi Ivica!

Davorka Horvat