Biskup ECRH Branko Berić poziva sve vjernice i vjernike Evangeličke crkve u Hrvatskoj da se, sukladno kršćanskoj ljubavi i svojoj savjesti, pridružujući se pozivu Konferencije europskih Crkava, odazovu javnom pozivu pape Franje, u svjetlu ovih dana iskušenja, na zaziv Svemogućeg Boga istodobnom molitvom Gospodnje molitve – Oče naš u srijedu, 25. ožujka u 12h.

U nastavku možete pročitati pismo koje je Konferencija europskih Crkava o ovoj inicijativi uputila vodstvima crkava članica Konferencije, ujedno i našoj Crkvi:

Bruxelles, 23.3.2020.

Poštovani predvodnici Crkava,

Drage sestre i braćo u Kristu,

Konferencija europskih Crkava je danas zaprimila pismo iz Vatikana. U vremenima kada je naš svijet dramatično pogođen s COVID – 19, papa Franjo nas je pozvao da se ujedinimo u molitvi u isto vrijeme, ove srijede 25. ožujka u 12h.

Tijekom ovih vremena globalne neizvjesnosti, potrebni su nam znakovi jedinstva i nade. Molitva koju nas je naučio Krist sjedinjuje kršćanstvo kroz prostor i vrijeme. Kršćani svih zemalja i kršćani svih vremena su se obraćali Bogu tim riječima koje prizivaju dolazak Njegove vladavine.

Današnji svijet nas poziva na jedinstvo. Ne samo u borbi protiv ove razarajuće pandemije već kako bi podržali jedni druge i osjetili zajedništvo, ne zaboravljajući  izvući pouke iz ove krize.

Konferencija europskih Crkava poziva vas da se pridružite ovom pozivu pape Franje šireći informaciju svim vama raspoloživim sredstvima, ohrabrujući vaše crkvene općine i zajednice da se pridruže molitvi u ekumenskom duhu kršćanskog bratstva.

Vaši u Kristu,

Rev. Christian Krieger, predsjednik

Dr Jørgen Skov Sørensen, generalni tajnik