U Evangeličkoj Crkvi u Osijeku je na 2. nedjelju Adventa održan koncert pod nazivom Exultate Justi u izvedbi Pius Choir iz Pečuha, Mađarska.

Koncert je nazvan prema djelu Lodovica Grossi da Viadana Exultate Justi (što je bila prva točka programa) – prema riječima Psalma 33, 1: “Exultate, justi, in Domino; rectos decet collaudatio” – “Pravednici, Jahvi kličite! Hvaliti ga pristoji se čestitima”.

Koncert je organizirala Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku u sklopu obilježavanja Svjetskog dana zborskog pjevanja koji se tradicionalno obilježava drugu nedjelju u prosincu. Prije početka koncerta sve prisutne je pozdravila i zaželjela im dobrodošlicu predsjednica Crkvene općine gđa Gerda Srb.

Publici su se uz Pius Choir predstavili i sopranistica Gyöngyi Bede, te Sándor Balatoni na orguljama, a tijekom večeri su izvedena djela Jacoba Arcadelta, Zoltána Kodálya, Franza Liszta, Johanna Sebastiana Bacha, Wolfganga Amadeusa Mozarta i dr. Glazbenici su nastupili pod ravnanjem dirigenata Sándora Balatoni i Diáne Kecskés. Članovi crkvene općine i svi gosti imali su prigodu prepustiti se ovom pravom adventskom glazbenom užitku, te su na završetku koncerta goste iz Pečuha nagradili višestrukim pljeskom .