Bok!

Moje ime je Heli i ja dolazim iz Finske. Živim i radim u južnoj Finskoj blizu grada Turku. Radim u crkvi u malom gradu zvan Aura. Moje radno mjesto je u kući naše crkvene zajednice. To je velika zgrada gdje se svakodnevno održavaju neki događaji. U sklopu toga je i dječji vrtić i dodatna nastava za djecu. Isto tako su sastanci za starije osobe i osobe s invaliditetom  i misionarski sastanci. Naravno tu dolaze u obzir vjenčanja, sprovodi i krštenja. Jednom ili dvaput mjesečno tamo se održavaju i bogoslužja.

Dakle moj posao je organizirati svaki taj događaj i kasnije počistiti sve. Sa dobrim duhom i pomagajućim rukama vodim te događaje. U nekim od događaja pečem kolače i serviram kavu. Brinem se za dvorište i vrt u sklopu zgrad. Kosim travu i brinem se za cvijeće, grmlja i stabla. I ako imam slobodnog vremena nakon posla onda znam pomoći na crkvenom groblju. Dakle radim puno stvari na mom poslui baš zbog toga volim taj posao. I to sve radim u ime našeg Gospodina.

Istovremeno s poslom i studiram višu naobrazbu. Zbog toga sam bila u mogućnosti doći u Kutinu na nekoliko tjedana. Ovo je moj treći tjedan i ovi tjedni su bili tako dobri i ljubazni. Imam osjećam da sam napokon došla kući u mjesto gdje zaista trebam biti. Razlog zbog čega sam došla je da naučim kako ECRH radi i možda da uzmem neke od vaših ideja nazad u Finsku.

S mirom i ljubavi u srcu i duši

Zato vam hvala  za svu dobrotu, pomoć, zagrljajima i ljubavi koju sam dobila ovdje. Neka vas prati Božji blagoslov i sve najbolje vam želim

  • Heli