U Crkvenoj općini Kutina smo za Dan žena, ove godine kao i nekoliko prošlih, organizirali program i večeru za žene pod nazivom ‘Koristi ono što imaš’. Na poziv su se odazvale mnoge žene te se po njihovim osmjesima i riječima moglo vidjeti da su bile zadovoljne.

Program je bio ispunjen Božjom riječju, molitvom, poezijom, glazbom i dobrom hranom. Nekoliko muškaraca iz naše zajednice se ponudilo za služenje ženama, oni su brinuli za glazbu i podjelu pića i hrane te su oni cijelo iskustvo učinili toliko posebnijim. Imali smo priliku uživati i u glazbi koju su žene pripremile drugim ženama. Kratka pobožnost je bila o množenju darova kojima nas Bog blagoslivlja. Isus nas zove da provjerimo što imamo i damo njemu da blagoslovi i koristimo za blagoslov onima oko nas.

Žena ima važnu ulogu u obitelji i društvu i bitno je da u svom djelovanju bude vođena Božjom riječju. Žene svih uzrasta su dijelile svoju priču, svoje probleme i radosti.

Kroz večer je bilo nešto suza i puno smijeha. Koliko god zauzete bile, svima su ovi trenuci iznimno važni. Svima je potrebno zajedništvo i podsjetnik na poziv koji Bog ima za sve nas. Nadamo se i radujemo još mnogim događajima poput ovog.

Petra Majstorović