Ekumensko Bogoslužje: 04.02.2017. 11h

Gosti iz Biskupije Bjelovarsko-Križevačke: biskup mnsg. Dr. Vjekoslav Huzjak,

Generalni vikar: Josip Ptiček, župnik: Josip Stipančević;

župnik iz G. Polja: Vjećeslav Magić i gradonačelnik

Drage sestre i braćo u Isusu Kristu! Zadovoljstvo mi je i čast, na početku ovoga ekumenskog Bogoslužja, pozdraviti sve vas i naše drage goste:

Ove godine, na molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana, govorili smo zajedno o 500 g. reformacije. Te davne 1517 g. Martin Luther, zaređen za redovnika, prikucao je 95. Teza o reformi crkve. Nije htio promijeniti ime crkve, koja je u ono vrijeme bila sveopća-katolička , već istu reformirati i tako je počela reformacija i tako je dr. Luther postavio načela naše evangeličke vjere: Samo pismo: sola scriptura, samo vjera: sola fide, samo Krist i njegova spašavajuća milost. Od srca vam zahvaljujem u ime Evangeličke crkve u republici Hrvatskoj i naše zajednice ovdje u Velikim Zdencima, što ste se odazvali ovom radosnom zajedničkom služenju.

U ime Oca I Sina i Duha Svetoga  A M E N..

Ps.133. „Gle kako je dobro  i kako je milo kao braća zajedno živjeti! Kao na glavi ulje dragocjeno. Ovo mi je počivalište vječno, boravit ću ovdje jer tako poželjeh. Žitak ću njegov blagosloviti, siromahe nahraniti kruhom. Svećenike njegove u spas ću odjenuti, sveti će njegovi kliktati radosno A M E N…

Slava Ocu i Sinu…

Dragi vjernici! Sakupili smo se ovdje da poslušamo Božju Riječ. Došli smo se i poniziti pred Bogom jer sagriješismo : mislima, riječima i djelima. Jer

Ako tvrdimo da grijeha nemamo, sami sebe varamo i u nama nema istine. Ako priznajemo svoje grijehe. Vjeran je On i pravedan, oprostit će nam naše grešne misli, riječi i djela i očistiti nas od svake nepravednosti. Zato u tišini ispitajmo sebe i otvorimo svoja srca pred Njim govoreći:

Gospodine: u svjetlu tvoje svete riječi, mi vidimo da smo sagriješili: mislima riječima i djelima.Tvojoj Riječi nismo dali ono mjesto koje joj pripada. O ti najmilosniji raspeti Isuse Kriste smiluj se meni Bijednom grešmiku i pogledaj na svakoga od nas s očima svoje ljubavi, kada te zazivamo:

Gospodine smiluj se nama grešnicima!

Bog, milosrdni baš nebeski Otac, pomilovao nas je te nam oprostio grijehe naše. Božja Riječ to potvrđuje: Njega koji je bio  bez ikakva grijeha, Bog učini mjesto nas grijehom, da mi u njemu postanemo pravednošću Božjom! Milost našega Gospodina je od vijeka do vijeka. Navještam da vam je u ime Isusa Krista oprošteno! Neka Bog milosti koji oprašta sve vaše grijehe, neka vas ojača u svakoj dobroti silom Duha Svetoga i sačuva vas za život vječni!

Slava Bogu na visini!

Gospodin sa vama!

Pomolimo se: Bože dobrote: ti si svoju svemoguću snagu ponajviše pokazivao očitovanjem svoga milosrđa i samilosti. Daruj i nama puninu svoje milosti, da bismo idući za tvojim obećanjima imali udjela u tvojoj nebeskoj slavi A  M  E  N.

Čitanja:Kološanima 3.12-17 i  Evanđelje po Luki 6:1-10.